A szőlőről
Példátlanul sokoldalú talajviszonyok, mikroklímák és fajtaszerkezet. Kékfrankos az Eged-hegyről, Portugieser a Zsidószélről, Királyleányka a Hajdú-hegyről, Merlot és Cabernet franc az Öreghegyről.
Nem háborgatjuk őket túlzott vegyszer használattal, kézi munkával annál inkább, szellős lombfelület kialakításával és szigorú terméskorlátozással igyekszünk jó szőlőt termeszteni.
Klíma
Éghajlatára jellemző, hogy viszonylag későn tavaszodik, hosszú az ősz, a nyár végén és az ősz elején süt a legtöbbet a nap, épp amikor a legnagyobb szükség van rá.
Talaj
A hegy- és domboldalakon, főleg miocén korú riolittufán, ezen kívül agyagpalán, nyirokon kialakult fekete színű, mészben szegény nyiroktalaj, barnaföldek, agyagbemosódásos mészköves barna erdőtalajok illetve a debrői körzetben lepelhomok jellemző.